Wat is (over) medicatie hoofdpijn?

Medicatie hoofdpijn ook wel medicamenteuze hoofdpijn genoemd is een vorm van hoofdpijn waarbij de hoofdpijn wordt veroorzaakt door medicatie, soms als bijwerking, meestal ten gevolge van overmedicatie.

Veel patiënten die zich bij de arts of fysiotherapeut melden met hoofdpijn nemen ondertussen al vrijwel dagelijks pijnstillers, dit leidt vaak tot het ontstaan van overmedicatie hoofdpijn. Bij overmedicatie hoofdpijn zijn de pijnstillers die men neemt tegen de, soms dagelijks aanwezige, hoofdpijn juist de oorzaak geworden van een deel van de hoofdpijnklachten. Dit is een sluipend proces waarbij heel langzaam on de loop van de tijd meer en of zwaardere medicatie wordt genomen of gecombineerd.

Wanneer u chronische hoofdpijnklachten heeft en al langer dan 3 maanden dagelijks pijnmedicatie neemt (al dan niet door uw arts voorgeschreven) dan bestaat de kans dat er sprake is van medicatie hoofdpijn.

Behandeling van deze vorm van hoofdpijn bestaat uit het in overleg met uw arts afbouwen dan wel staken van de door u gebruikte pijnstillers. Uw fysiotherapeut of manueeltherapeut kan hierbij begeleiden. Daarnaast is een gedegen lichamelijk onderzoek van belang om te achterhalen wat de oorspronkelijke klachten waren waarvoor u bent begonnen de medicatie te nemen.

Onze manueeltherapeut dhr Goddard is aangesloten bij het Hoofdpijn Netwerk Noord van de hoofdpijnpoli van het Martini ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn klachten.

Onze manueel therapeuten

Robert Goddard

Eigenaar en manueeltherapeut

Ron Bottema

Manueel therapeut

Bel ons
Route