Claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens

Wat is claudicatio intermittens?

Claudicatio intermittens (etalage benen) is een vaat aandoening van de benen waardoor er te weinig bloed en zuurstof in de beenspieren terecht komt. De slagader van het been is vernauwd, door de vernauwing komt er minder bloed en zuurstof bij de spieren. Het gebrek aan zuurstof zorgt voor verzuring, kramp en pijn tijdens het lopen, stilstaan geeft verlichting omdat de spieren weer kunnen bijtanken met zuurstofrijk bloed. 
 

Waardoor wordt claudicatio intermittens veroorzaakt?

Claudicatio intermittens wordt veroorzaakt door verkalking van de slagader van het been. Er zijn diverse factoren die mee kunnen spelen. Dit zijn grotendeels dezelfde als van alle hart en vaat ziekten.

  1. roken
  2. eetpatroon
  3. overgewicht
  4. suikerziekte (diabetes)
  5. hoge bloeddruk
  6. verhoogde cholesterol
  7. te weinig beweging
  8. leeftijd
  9. aanleg

Wat kan ik doen aan Claudicatio intermittens?

Als u last heeft van Claudicatio en u bent een roker stop dan zo snel mogelijk. Stoppen met roken is erg moeilijk maar te doen. Vraag uw huisarts om hulp of kijk op de site van de hartstichting

Naast stoppen met roken is looptraining onder begeleiding van een speciaal opgeleide therapeut een effectieve aanpak gebleken.

Natuurlijk is het belangrijk de andere factoren zoals eetpatroon en overgewicht zoveel mogelijk te verbeteren. 

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze ervaren en deskundige therapeuten hebben speciale opleiding gevolgd voor de behandeling van claudicatio intermittens en zijn aangesloten bij chronisch zorgnet (voorheen claudicationet). Zij kunnen u helpen met de actieve revalidatie van uw klachten en begeleiden bij het maken en volhouden van gezonde keuzes om uw gezondheid te verbeteren en te onderhouden.

Wilt u meer informatie neem gerust contact op op nummer 050-5718400 of maak een afspraak bij Ron Bottema of Natalia Bouman.

meer informatie kunt u ook vinden bij de hartstichting

Onzechronisch zorgnet therapeuten

Ron Bottema

Manueel therapeut gespecialiseerd in de behandeling van nek-, schouder- en rugklachten. Ervaren en gecertificeerd fysiotherapeut voor de behandeling van Claudicatio intermittens.

Natalia Bouman, Fysiotherapeute Noorderbad

Natalia Bouman

Gecertificeerd fysiotherapeute voor behandeling van COPD, Claudicatio en COVID-19

Bel ons
Route