Fysiotherapie

Heeft u klachten tijdens het bewegen? Kunt u moeilijk opstaan of kosten gewone, dagelijkse bezigheden u (steeds meer) moeite? Waarschijnlijk kan een fysiotherapeut u helpen!

De fysiotherapeut helpt u bij problemen tijdens het bewegen. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten als gevolg van een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of, als u in een instelling verblijft, zelfs eerder naar huis. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Wat doet de fysiotherapeut?

Afhankelijk van uw situatie bezoekt u de fysiotherapeut in de praktijk of komt de fysiotherapeut bij u thuis. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Voor de intake nemen we bij voorkeur 60 minuten de tijd. Bij deze eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo goed mogelijk beeld van uw klachten, door u te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan stelt de therapeut een behandelplan met u op.

Behandeltechnieken

Bewegen is belangrijk. Regelmatig bewegen bevordert uw gezondheid in het algemeen. Wij vinden het dan ook zeer belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk, verantwoord in beweging kan blijven. Of u nu jong bent of al wat ouder. Wij geven veel aandacht aan het vergroten van uw bewegingsvrijheid en het corrigeren van uw lichaamshouding. De fysiotherapeut kan verschillende technieken toepassen om uw klachten te verbeteren, zoals:

Kwaliteit

Uw fysiotherapeut is een professionele hulpverlener met een afgeronde HBO opleiding op het gebied van het menselijk bewegingsapparaat. Bij Fysiotherapie Noorderbad werken uitsluitend therapeuten die zijn ingeschreven in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Fysiotherapie Noorderbad is lid van de beroepsorganisatie KNGF (het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie).

Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Onze therapeuten staan u graag te woord.

Onze therapeuten

Robert Goddard

Eigenaar, manueel therapeut en orofaciaal therapeut i.o.

Ron Bottema

Manueel therapeut

Ron Hamminga

Ron Hamminga

Bel ons
Route