Manuele therapie

Heeft u pijn in de gewrichten van uw wervelkolom? Heeft u hoofd- of kaakpijn? Of aanhoudende schouderklachten? Wordt u duizelig wanneer u uw nek draait? Bij deze en andere combinatieklachten kan een manueeltherapeut u helpen.

Wanneer manuele therapie?


Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een 3 jarige Master opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueeltherapeut beter in staat om de oorzaak van gecompliceerde klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elke patiënt een oplossing op maat voorstellen. 

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die behalve met pijn ook gepaard gaan met een bewegingsbeperking. De manueeltherapeut verhelpt beperkingen in het bewegingsapparaat met behulp van specifieke mobiliserende en manipulatietechnieken. Door de lichaamsdelen rondom een gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot.

Voorbeelden van klachten die uw manueeltherapeut kan behandelen zijn:

Snel duidelijkheid 

Na een eerste screening bestaat uw eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueeltherapeut vragen over uw klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut uw houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van uw klachten zitten. 

Samen met de patiënt beslist de manueeltherapeut of manuele therapie zinvol is. Is dat het geval, dan bespreekt de manueeltherapeut met de patiënt een aanpak voor de verdere behandeling. Zo heeft u dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.
Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Onze therapeuten staan u graag te woord.

Onze manueel therapeuten

Robert Goddard

Eigenaar en manueeltherapeut, gespecialiseerd in behandeling van hoofdpijn, nekklachten en kaakproblemen.

Ron Bottema

Manueel therapeut gespecialiseerd in de behandeling van nek-, schouder- en rugklachten.

Bel ons
Route