Manuele therapie

Heeft u pijn in de gewrichten van uw wervelkolom? Heeft u hoofd- of kaakpijn? Of aanhoudende schouderklachten? Wordt u duizelig wanneer u uw nek draait? Bij deze en andere combinatieklachten kan een manueeltherapeut u helpen.

Wanneer manuele therapie?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een 3 jarige Master opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

Door de gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut beter in staat om de oorzaak van gecompliceerde klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elke patiënt een oplossing op maat voorstellen. 

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die behalve pijn ook voor bewegingsbeperking zorgen. De manueel therapeut verhelpt beperkingen bij het bewegen met behulp van specifieke mobiliserende en manipulatietechnieken.

Door de lichaamsdelen rondom een gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot.

Voorbeelden van klachten die uw manueel therapeut kan behandelen zijn:

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, u heeft géén verwijzing nodig. 

Hoe gaat de eerste afspraak?

Voor de eerste plannen we altijd 60 minuten. Tijdens deze afspraak doen we eerst een screening. Daarna starten we met de intake, deze bestaat uw twee delen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueel therapeut vragen over uw klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut uw houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van uw klachten zitten. 

Samen met de patiënt wordt beslist of manuele therapie zinvol is. Is dat het geval, dan bespreekt de therapeut het behandelplan. Zo heeft u dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

 

Onze manueel therapeuten

Robert Goddard

Eigenaar en manueeltherapeut, gespecialiseerd in behandeling van hoofdpijn, nekklachten en kaakproblemen.

Ron Bottema

Manueel therapeut gespecialiseerd in de behandeling van nek-, schouder- en rugklachten.

Bel ons
Route