Een golferselleboog of golfer's elbow is een zeurende pijnklacht aan de binnenkant van de elleboog. Mediale elleboog pijn zou een betere term zijn. De pijn wordt zelden door een ontsteking veroorzaakt.
Golferselleboog klachten komen veel voor maar het vaakst bij mensen tussen de 30 en 40 jaar oud of bij mensen die werpsporten beoefenen.
Rustig blijven bewegen binnen de pijngrens is het beste advies. Na een half jaar zijn de meeste mensen met golferselleboog klachten weer redelijk hersteld. De behandeling bestaat uit een combinatie van mobiliserende technieken, rekoefeningen en versterkende oefeningen zowel in de praktijk als thuisEen golferselleboog of golfarm is een zeurende pijnklacht aan de binnenkant van de elleboog. Een betere term zou zijn mediale elleboog pijn. De pijn wordt in verreweg de meeste gevallen niet door een ontsteking veroorzaakt maar door irritatie van de pees-aanhechting aan de binnenzijde van de elleboog
Het anamnese gesprek is het eerste gesprek tussen jou en jouw fysiotherapeut. Tijdens dit gesprek probeert jouw fysio de informatie te verzamelen die nodig is om een goede diagnose te stellen. Dit gesprek is heel erg belangrijk voor ons om een goede diagnose te stellen en andere aandoeningen en ziekten uit te sluiten. Hoe meer informatie je ons geeft hoe beter wij ons werk kunnen doen.
Het anamnese gesprek verloopt meestal als volgt:
Na een screening en een anamnese gesprek zal jouw fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek doen. Fysiotherapeutisch onderzoek kan worden gebruikt voor verschillende dingen zoals het beoordelen van de beweeglijkheid van een persoon, het evalueren van pijn en stijfheid, het bepalen hoeveel krachtsverlies er is, of welke zenuwbanen nog wel en welke niet meer werken. Het kan ook worden gebruikt om de vooruitgang van een persoon te volgen tijdens de behandeling en om te bepalen wanneer de behandeling kan worden beëindigd. Het onderzoek kan bijvoorbeeld bestaan uit het meten van de beweeglijkheid van de gewrichten, het observeren van de manier waarop een persoon beweegt, of het testen van de spiersterkte.
Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek stellen wij samen met jou een behandelplan op om aan jouw specifieke doelen te werken. Dit kan bestaan uit oefeningen je thuis kan doen, trainen in onze oefenzaal, manipulaties van de gewrichten, of het geven van adviezen.
Het is niet nodig om de arm volledige rust te geven, rustig bewegen waarbij de pijn niet erger wordt is het beste advies. Rustig werken of sporten is dus geen bezwaar.
De behandeling bestaat uit een combinatie van mobiliserende technieken, rekoefeningen en versterkende oefeningen zowel in de praktijk als thuis. Een brace kan in sommige gevallen helpen.Maak de juiste keuze hieronder:
Fysiotherapie Noorderbad is een praktijk voor Manuele therapie & Fysiotherapie primair gericht op klachten van hoofd/hals, wervelkolom, hand, chronische klachten en revalidatie na ongeval.
Fysiotherapie Noorderbad
Oosterhamrikkade 66
9714 BG Groningen
© Fysiotherapie Noorderbad | Privacy policy | Algemene voorwaarden | Realisatie: iVendo Marketing Groningen