Contracten met zorgverzekeraars in 2019

Na lang onderling beraad hebben wij besloten om voor het jaar 2019 geen contract te ondertekenen met CZ, Just, Nationale Nederlanden, OHRA, National Academic, Promovendum, Aevitae en Besured. De reden hiervoor is dat het geboden contract hoge administratieve lasten en lage tarieven met zich meebrengt waardoor er te weinig ruimte voor kwalitatief goede behandeling, bij- … Leer meer

Heeft u een korte vraag? Vanaf nu zijn we ook bereikbaar via WhatsApp

Als u op het icoontje klikt wordt WhatsApp automatisch geopend Heeft u een korte vraag? Dan kunt u deze ook stellen via WhatsApp. Tijdens kantooruren streven we ernaar om deze binnen 30 minuten te beantwoorden. Het WhatsApp account staat geregistreerd op 050-571 8400. Als u dit nummer opslaat in uw contacten kunt u via WhatsApp … Leer meer

Electronisch factureren

                  Bent u niet verzekerd voor fysiotherapie? Dan krijgt u van ons een factuur. Vanaf 1 februari versturen wij de nota’s digitaal via fysiofactuur. U krijgt van ons een e-mail met de link naar uw factuur. Krijgt u voor het eerst een digitaal factuur van ons? Dan … Leer meer

Fysiotherapie bij Artrose, wat krijgt u vergoedt door uw zorgverzekering?

Hoe wordt artrose behandeld? In de meeste gevallen is een conservatieve behandeling (geen operatie) de eerste keuze. Een kunstgewricht heeft een beperkte levensduur en elke operatie brengt een bepaald risico met zich mee. In veel gevallen kan een beter resultaat bereikt worden door een combinatie van therapie, training en leefregels. De laatste jaren ligt daarbij … Leer meer

Meest aanbevolen zorgpolissen 2019

Ieder jaar selecteren wij de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg volgens het KNGF.

Polissen

Dit jaar konden wij (slechts) 17 aanvullende polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen geen medische selectie hanteert (u wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken), dat u zelf mag bepalen naar welke zorgverlener u gaat (keuzevrijheid) en dat deze verzekeraar geen behandelindex hanteert. De behandelindex is een instrument van de zorgverzekeraar die maakt dat een fysiotherapeut niet meer behandelingen dan een bepaald gemiddeld aantal voor een klacht mag geven. Dat betekent dat uw fysiotherapeut soms de behandeling moet staken, terwijl u voor meer behandelingen verzekerd bent.

Onderstaande polissen voor dekking van de kosten van fysiotherapeutische behandelingen, geven wat zij beloven. Geen medische selectie, geen behandelindex, vrije keuze en geen verplicht klanttevredenheidsonderzoek door de fysiotherapeut.

U ziet naturapolissen en restitutiepolissen. We selecteerden de polissen die dekking geven voor 9, 12, 18, 27 en 36 behandelingen fysiotherapie. 

[
Bron: Zorgverzekeringwijzer.nl
 

Criteria vergelijking zorgpolissen

  • Wij vergeleken de beschikbare (aanvullende) zorgpolissen voor 2019 via het onafhankelijke www.zorgverzekeringwijzer.nl. Bij de selecties is uitgegaan van “man, 45 jaar, single” en de selectiecriteria;
  • keuzevrijheid
  • geen medische selectie
  • geen toepassing van behandelindex of -gemiddelde
  • geen toepassing van verplicht klanttevredenheidsonderzoek door fysiotherapeut

Pas op voor de behandelindex!

Veel zorgverzekeraars hanteren een ‘behandelindex’ of een behandelgemiddelde. Deze index geeft aan wat het behandelgemiddelde van een praktijk is ten opzichte van het landelijke gemiddelde van de betreffende zorgverzekeraar. Door deze behandelindex zijn fysiotherapeuten soms bij behandelingen gehouden aan het ‘landelijk gemiddelde’ dat zorgverzekeraars voor een bepaalde klacht hanteren. Fysiotherapeuten die meer behandelen kúnnen hierop afgerekend worden en dat kan voor een praktijk verstrekkende gevolgen hebben, tot het uitsluiten van een contract aan toe.

Tegen deze behandelindex wordt momenteel sterk geageerd door fysiotherapeuten. Hopelijk heeft dit spoedig effect en kunnen we volgend jaar meer zorgpolissen aanbevelen die geen behandelindex hanteren.
Bij de analyse van de aanvullende verzekeringen voor 2019 hebben we alle zorgverzekeraars die de behandelindex of -gemiddelde hanteren uitgesloten. Bij de zorgpolissen die wij u aanbevelen voor 2019 is dus géén sprake van het toepassen van de behandelindex.

Meer informatie

Wij adviseren u ook zelf een vergelijking te maken. Onder de overige kopjes op deze pagina ‘Goed Verzekerd’ vindt u meer tips en informatie over het afsluiten van een (aanvullende) zorgverzekering voor 2019. U kunt uw fysiotherapeut ook benaderen als u nog vragen heeft.

Bron: defysiotherapeut.com

Overstap kalender zorgverzekering 2019

  Op 12 november start de najaarscampagne van de zorgverzekeringen voor het verzekeringsjaar 2019. Nu is het moment om te kijken of uw huidige polis nog wel bij u past? Wat verandert er voor u in 2019? Past deze polis nog wel bij u? Waar moet u op letten? Wat is verstandig? Het Nibud heeft … Leer meer

Onbeperkte fysiotherapie vergoeding uit aanvullende verzekering schaars en duur

Het afsluiten van een zorgverzekering met een onbeperkt aantal fysiotherapie vergoedingen wordt steeds moeilijker. Dat komt omdat er nog maar weinig verzekeraars zijn die een dergelijk hoge dekking aanbieden. En als dit dan wel gebeurt, dan is dat vaak tegen een zeer hoge verzekeringspremie of pas als de verzekerde een uitgebreide medische selectieprocedure heeft doorlopen, die in de praktijk meestal resulteert in een afwijzing voor de zorgpolis.

Een uitgebreide aanvullende verzekering met fysiotherapie is van groot belang voor mensen met een aandoening (of veel pijn) in de spieren en gewrichten. Denk hierbij aan reuma en bijvoorbeeld jicht.

Maar bij welke verzekeraar kan men nog wel terecht voor onbeperkt fysiotherapie volgend jaar? Op dit moment is alleen nog maar van De Friesland, IZZ, ONVZ en Nationale Nederlanden bekend dat zij ook in 2019 een aanvullend pakket voor onbeperkt fysiotherapie hebben.

Basispakket

Onbeperkte fysiotherapie wordt bij een aantal chronische aandoeningen vanuit het basispakket vergoed. Dit kan men controleren door te kijken of de aandoening staat genoteerd op de lijst chronische fysiotherapie, vroeger ook wel bekend als de lijst Borst. Enkele aandoeningen die op deze lijst staan, zijn:

  • Ruggenmergaandoening
  • Multipele sclerose (MS)
  • Whiplash (tijdelijke onbeperkte vergoeding)
  • Lymfoedeem

Een onbeperkte vergoeding van fysiotherapie geldt in principe ook voor de meeste spierziekten. Ook na een amputatie heeft men vaak recht op een tijdelijke, onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie.

Mocht je ooit in discussie komen met je verzekeraar over de vergoeding van fysiotherapie bij een bepaalde aandoening? Dan kunt u zich beroepen op bemiddeling bij de stichting klachten en geschillen zorgverzekeringen.

 

Bron: Zorgwijzer

Resultaten onderzoek klanttevredenheid zorgverzekeraars

Voor ons het erg belangrijk dat onze klanten tevredenheid zij over de zorg die zij krijgen, maar weet u ook hoe uw zorgverzekeraar hierop scoort? Hoe tevreden bent u over uw zorgverzekeraar? Wij vinden het belangrijk dat u weet hoe uw zorgverzekering scoort op klanttevredenheid. Poliswijzer.nl heeft in totaal 8.637 beoordelingen verzameld bij 40 verschillende zorgverzekeraars. … Leer meer

Met welke zorgverzekeraars hebben wij in 2019 contract

In 2019 hebben we het voornemen om met de volgende zorgverzekeraars een contract af te sluiten: * dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen. Mocht dit overzicht worden aangepast, dan hoort u dit tijdig van ons.  

Aanmeldadvies Zorgverzekeraars 2019 volgens de zorgverleners

Wilt u ook onafhankelijke informatie over de vergoeding en voorwaarden van fysiotherapie in 2019? Meld je dan nu aan bij de vereniging Fysiotherapie en Wetenschap met je naam en e-mail. In december krijgt u dan van Fysiotherapie en Wetenschap een e-mail met informatie over de vergoedingen van volgend jaar.

Uw gegevens worden daarna automatisch gewist in de 2e week van 2019.

 

Bel ons
Route