Weer grip krijgen

Handfysiotherapie helpt je om alledaagse handelingen weer zelfstandig te kunnen doen.

Handtherapie
  • Jezelf weer kunnen redden
  • Weer doen wat je leuk vindt
  • Nieuwe handigheid krijgen

Als je beperkt wordt bij wat je doet

Je voelt je onthand

Nu pas merk je hoe veel je je handen eigenlijk gebruikt bij de alledaagse dingen. Je bent het zat om steeds hulp te moeten vragen en wilt het zelf doen.

Je ervaart onbegrip

‘Maar dat lukt je toch wel?’ ‘Heb je daar nou nog stééds last van?’ Anderen snappen niet welke impact het op je heeft. Dat doet pijn. 

Je komt niet verder

Je hebt inmiddels van alles geprobeerd maar je komt niet vooruit. Je kunt niet doen wat je wilt en maakt je zorgen over de toekomst.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat er altijd een manier is om verder te kunnen. Handtherapie kan daarbij helpen.

Uitleg over handtherapie

Handtherapie is de behandeling van je hand of pols na bijvoorbeeld een blessure, ongeluk of operatie. Maar ook ouderdomsklachten zoals artrose kunnen met handtherapie worden behandeld. Doel van de behandeling is dat jij je weer kan redden op al die momenten waarop je een of beide handen gebruikt.

Naast het samen oefenen van de mobiliteit, spierkracht, coördinatie en stabiliteit, is de handtherapeut ook gespecialiseerd in het aanmeten en maken van braces of spalken. Deze spalken worden van verschillende soorten materiaal gemaakt, afhankelijk van het doel ervan.

Het doel van handfysiotherapie is dat je je hand weer zo goed mogelijk kunt gebruiken bij je dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld persoonlijke verzorging (douchen, tandenpoetsen, toiletbezoek), je werk, sport en hobby’s.

Een blessure aan je hand heeft veel impact op je dagelijks leven, want bij ontzettend veel handelingen gebruik je je handen. Het is daarom belangrijk dat jouw handblessure op de juiste manier behandeld wordt.

Voorbeelden van klachten waarmee een handtherapeut kan helpen zijn:

Je behandeltraject is maatwerk. Vaak is het een combinatie van verschillende therapieën en behandelingen. Bijvoorbeeld oefentherapie, mobilisatie, en dry needling. De handtherapeut kan je zo nodig ook een spalk- of brace aanmeten om de therapie te ondersteunen. Je krijgt adviezen voor je dagelijks leven en, als dat nodig is, pijneducatie.

Al sinds het begin zijn wij als praktijk gericht geweest op een aantal specifieke gebieden, hand therapie was vanwege de klim hobby van de eigenaar dhr Goddard al vanaf het begin een aandachtsgebied. Sinds een aantal jaren hebben wij in onze collega Ron Hamminga een gediplomeerd en gecertificeerd handtherapeut in huis. Ron is lid van het schoudernetwerk en de Hand therapie vereniging, en heeft een ruime ervaring in de behandeling van klachten van de bovenste extremiteit. Naast zijn expertise in de handtherapie heeft Ron ook een affiniteit met chronische pijn klachten voortkomend uit ernstig traumatisch hand en arm letsels.

Relevante Blog artikelen van deze website

No posts

Informatie over verschillende soorten hand klachten