Weer grip krijgen

Handfysiotherapie helpt je om alledaagse handelingen weer zelfstandig te kunnen doen.

Handtherapie
  • Jezelf weer kunnen redden
  • Weer doen wat je leuk vindt
  • Nieuwe handigheid krijgen

Als je beperkt wordt bij wat je doet

Je voelt je onthand

Nu pas merk je hoe veel je je handen eigenlijk gebruikt bij de alledaagse dingen. Je bent het zat om steeds hulp te moeten vragen en wilt het zelf doen.

Je ervaart onbegrip

‘Maar dat lukt je toch wel?’ ‘Heb je daar nou nog stééds last van?’ Anderen snappen niet welke impact het op je heeft. Dat doet pijn. 

Je komt niet verder

Je hebt inmiddels van alles geprobeerd maar je komt niet vooruit. Je kunt niet doen wat je wilt en maakt je zorgen over de toekomst.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat er altijd een manier is om verder te kunnen. Handtherapie kan daarbij helpen.

Uitleg over handtherapie

Gespecialiseerde Behandeling voor Hand- en Polsklachten in Groningen bij Fysiotherapie Noorderbad

Zoek je naar effectieve handtherapie in Groningen? Bij Fysiotherapie Noorderbad bieden we een uitgebreide behandeling voor diverse hand- en polsproblemen. Of je nu kampt met pijn, gevoelloosheid, functie verlies, of verminderde bewegingsmogelijkheden, onze therapieën zijn ontworpen om je zelfstandigheid in het dagelijks leven te herstellen.

Handtherapie is de behandeling van je hand of pols na bijvoorbeeld een blessure, ongeluk of operatie. Maar ook ouderdomsklachten zoals artrose kunnen met handtherapie worden behandeld. Doel van de behandeling is dat jij je weer kan redden op al die momenten waarop je een of beide handen gebruikt.

Naast het samen oefenen van de mobiliteit, spierkracht, coördinatie en stabiliteit, is de handtherapeut ook gespecialiseerd in het aanmeten en maken van braces of spalken. Deze spalken worden van verschillende soorten materiaal gemaakt, afhankelijk van het doel ervan.

Waar kan een handtherapeut je mee helpen?

Het doel van handfysiotherapie is dat je je hand weer zo goed mogelijk kunt gebruiken bij je dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld persoonlijke verzorging (douchen, tandenpoetsen, toiletbezoek), je werk, sport en hobby’s.

Een blessure aan je hand heeft veel impact op je dagelijks leven, want bij ontzettend veel handelingen gebruik je je handen. Het is daarom belangrijk dat jouw handblessure op de juiste manier behandeld wordt.

Voorbeelden van klachten waarmee een handtherapeut kan helpen zijn:

Diagnostisch Proces en Specifieke Behandelingen 

We starten met een gedetailleerde diagnose, inclusief een klinisch onderzoek en, indien nodig, vragen we via de huisarts om beeldvormend onderzoek. Afhankelijk van de diagnose wordt er samen met jou een plan gemaakt voor de behandeling van jouw klachten bij Fysiotherapie Noorderbad in Groningen.

De handtherapeut kan je zo nodig ook een spalk- of brace aanmeten om de therapie te ondersteunen. Je krijgt adviezen voor je dagelijks leven en, als dat nodig is, pijneducatie.

Behandeling bij Fysiotherapie Noorderbad 

Onze praktijk in Groningen, gelegen nabij de Oosterparkwijk, Korrewegwijk en het Noorderplantsoen, biedt handtherapie aan afgestemd op jouw unieke behoeften. We behandelen een breed scala aan handaandoeningen.

Onze Toewijding aan Handtherapie


Al sinds het begin zijn wij als praktijk gericht geweest op een aantal specifieke gebieden, hand therapie was vanwege de klim hobby van de eigenaar dhr Goddard al vanaf het begin een aandachtsgebied.

Onze Expert: Ron Hamminga 

Sinds een aantal jaren hebben wij in onze collega Ron Hamminga een gediplomeerd en gecertificeerd handtherapeut in huis. Ron is lid van het schoudernetwerk en de Hand therapie vereniging, en heeft een ruime ervaring in de behandeling van klachten van de bovenste extremiteit.

Met zijn uitgebreide ervaring en speciale affiniteit voor chronische pijn door ernstig trauma, biedt Ron deskundige en toegewijde zorg.

Begin Jouw Herstel bij Fysiotherapie Noorderbad  

Heb je last van hand- of polsklachten? Woon je in de buurt van Groningen? Neem contact met ons op voor een persoonlijk behandelplan. Ons doel is om je te helpen terugkeren naar een actief en volledig leven.

Relevante Blog artikelen van deze website

Bewegen tegen pijn

Bewegen tegen pijn

Posted on
Over de auteur Aronnette Martis is cultureel antropoloog, gezondheidscoach en heeft jaren als dansdocent gewerkt. Deze ervaring en kennis brengt ze samen in het creëren van content voor midden- en kleinbedrijven die…
Goede voornemens

4 Redenen dat jouw goede voornemens mislukken 

Posted on
4 Redenen dat jouw goede voornemens mislukken en wat je daaraan kan doen 1. Te Veel Tegelijk: Veel mensen nemen zich voor om meerdere grote veranderingen tegelijk te maken, zoals drastisch…
schouderpijn met uitstraling naar de arm

Schouderpijn met Uitstraling naar de Arm

Posted on
Schouderpijn met uitstraling naar de arm kan een aanzienlijke impact hebben op uw dagelijks leven. Hoewel de angst voor een cervicale hernia begrijpelijk is, zijn de meest voorkomende oorzaken vaak…
neuropsychologie bij een hersenschudding

Waarom neuropsychologie bij een hersenschudding?

Posted on
Deze Blog bespreekt de rol van neuropsychologie bij hersenschuddingen. Een neuropsycholoog, gespecialiseerd in de werking van het brein en de relatie met gedrag, is essentieel bij hersenletsel, zoals een hersenschudding…
Hoe werken ontspannings oefeningen bij chronische pijn?

Hoe werken ontspanningsoefeningen bij chronische pijn?

Posted on
Hoe werken ontspannings oefeningen bij chronische pijn? En waarom is context zo belangrijk? Ontspanningsoefeningen werken bij chronische pijn door de context te veranderen, ze helpen het brein te overtuigen dat er…

Informatie over verschillende soorten hand klachten