Samenwerkingen

Onze fysiotherapiepraktijk in Groningen is een kleine privépraktijk, maar onze ambitie en toewijding zijn groot. Onze kernwaarden draaien om het concept van “leraren en studenten zijn”. We geloven dat iedereen, ongeacht hun rol, altijd iets nieuws kan leren en op zijn beurt anderen kan onderwijzen.

Wij streven ernaar om mensen te begeleiden op hun gezondheidszorgpad door hen te helpen leren wat ze moeten weten om hun gezondste leven te leiden. Een van de manieren waarop we dit doen is door samen te werken met verschillende specialisten en organisaties. Zo werken we samen met Fysiotherapie Klein en Krachtig voor kinderfysiotherapie, en met Bekkenzorg Zuidhorn voor bekkenfysiotherapie. Op het gebied van topsport revalidatie hebben we een samenwerking met Construction Fysiotherapie en voor podotherapie werken we samen met H&L Podotherapie. Voor neuropsychologische zorg werken we samen met Psychologie en Beweging, en voor yoga werken we samen met Yorah.

Onze collega’s zijn ook lid van verschillende specialistische netwerken en verenigingen, zoals het Hoofdpijnnetwerk Noord (HNN), de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT), Stichting keurmerk Fysiotherapie (SKF), en de Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie (NVOF). Deze lidmaatschappen bevorderen voortdurende professionele ontwikkeling, kennisvernieuwing en het delen van de beste praktijken.

Als het gaat om opleidingsinstellingen, hebben we een sterke band met de Hanze Hogeschool Groningen, waar onze collega Robert Goddard als docent werkt en waar onze praktijk dient als stageplek. Daarnaast zijn onze manueeltherapeuten verbonden aan SOMT University of Physiotherapy als stage- en minikliniek docenten.

In onze praktijk staat patiënteneducatie centraal. We geloven in efficiënte, effectieve, evidence-based, no-nonsense patiëntgerichte zorg. We bieden leer- en onderwijsmogelijkheden voor zowel patiënten als professionals. En we blijven onszelf ook voortdurend ontwikkelen en leren.

We geloven in voortgezet leren en de kracht van educatie om de gezondheidszorg te transformeren. Door samen te werken met andere professionals, het delen van kennis en het aanbieden van leer- en onderwijsmogelijkheden, streven we ernaar om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Altijd!

Weten wanneer je ergens af moet blijven is een van de belangrijkste dingen die je als fysiotherapeut kunt leren. Wij weten heel goed waar wij wel geweldig in zijn en waar een ander dat meer is. Daarom werken wij graag samen met een aantal geweldige bedrijven zodat jij de allerbeste zorg krijgt. Altijd!

Kinderfysiotherapie: Fysiotherapie Klein en Krachtig

Bekken fysiotherapie: Bekkenzorg Zuidhorn

Topsport revalidatie: Construction fysiotherapie

Podotherapie: H&L Podotherapie

Neuropsychologie: psychologie en beweging

Yoga: Yorah

Onze collega’s in de fysiotherapiepraktijk in Groningen zijn niet alleen ervaren professionals, maar maken ook deel uit van diverse specialistische netwerken en verenigingen. Deze lidmaatschappen zorgen voor continue professionele ontwikkeling, up-to-date kennis en het delen van best practices.

Robert, bijvoorbeeld, is aangesloten bij het Hoofdpijnnetwerk Noord (HNN), de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT), en de Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie (NVOF). Deze netwerken richten zich respectievelijk op hoofdpijnproblematiek, manuele therapie en problematiek rondom het hoofd, gezicht en de hals.

Ron Hamminga is lid van het Schoudernetwerk en de Hand Therapie Vereniging. Deze groepen bevorderen de kennis en kunde op het gebied van schouder- en handtherapie, twee gebieden die essentieel zijn in onze praktijk.

Ron Bottema is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet, een nationaal netwerk dat zich inzet voor de beste zorg voor mensen met perifeer arterieel vaatlijden, longaandoeningen en hart- en vaatziekten. Hij is ook lid van het Chronische Pijn Netwerk, dat werkt aan verbeterde zorg voor mensen met chronische pijn. Bovendien is hij lid van de NVMT.

Natalia Bouman is ook lid van het Chronisch ZorgNet, waar ze bijdraagt aan de behandeling van patiënten met chronische aandoeningen. Daarnaast is ze lid van het Rug Netwerk Noord, dat zich richt op de meest recente behandelingen en benaderingen voor rugpijn.

Peter Sulman is eveneens aangesloten bij het Rug Netwerk Noord en de NVMT, en is lid van het Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF) netwerk. Deze groepen bieden hem uitgebreide bronnen en netwerkmogelijkheden op het gebied van hoofdpijn, hersenschudding, rugklachten en schouder problematiek.

Deze lidmaatschappen en samenwerkingsverbanden met specialistische netwerken en verenigingen zorgen ervoor dat onze fysiotherapiepraktijk in Groningen toegang heeft tot de nieuwste inzichten, technieken en kennis, waardoor we onze patiënten de best mogelijke zorg kunnen bieden.

Robert: HNN, NVMT, NVOF

Ron Hamminga: schoudernetwerk, Hand therapie vereniging

Ron Bottema: chronisch zorgnet, chronische pijn netwerk, NVMT

Natalia bouman: chronisch zorgnet, Rug netwerk noord

Peter Sulman: Rug netwerk noord, NVMT, SKF

Onze fysiotherapiepraktijk in Groningen hecht veel waarde aan de relatie met opleidingsinstellingen, omdat dit ons in staat stelt actief betrokken te zijn bij de opleiding en ontwikkeling van toekomstige fysiotherapeuten.

Een van de instellingen waarmee we een sterke band hebben, is de Hanze hogeschool Groningen (Hanze university of applied sciences), een gerenommeerde onderwijsinstelling die bekend staat om haar uitstekende programma’s in de gezondheidszorg. Onze collega Robert Goddard is lid van het docententeam bij de opleiding Fysiotherapie. Zijn rol als docent stelt hem in staat om zijn praktische kennis en ervaringen te delen met de studenten, wat hun leerproces enorm ten goede komt.

Daarnaast fungeert onze praktijk als stageplek voor studenten van de Hanze Hogeschool Groningen. Dit stelt ons in staat om bij te dragen aan hun praktijkopleiding en hen de mogelijkheid te bieden om te leren in een echte werkomgeving. Dit zorgt ervoor dat ze waardevolle praktijkervaring opdoen die hun studie aanvult en ze voorbereidt op hun toekomstige carrière.

Bovendien zijn onze manueeltherapeuten verbonden aanSOMT University of physiotherapy, een gerenommeerde onderwijsinstelling op het gebied van manuele therapie. Als stage- en minikliniek docenten bieden zij begeleiding en praktijkgericht onderwijs aan de studenten van SOMT. Zij brengen hun uitgebreide kennis en ervaring in de praktijk om deze toekomstige professionals op te leiden en te begeleiden.

Door onze banden met opleidingsinstellingen, dragen we bij aan de groei en ontwikkeling van de fysiotherapieprofessionals van morgen. Tegelijkertijd zorgen deze relaties ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste onderzoeksresultaten en technieken in de fysiotherapie. Dit stelt ons in staat om voortdurend onze eigen praktijk te verbeteren en onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden.