Weer fijn glimlachen

Orofaciale fysiotherapie verzacht en versoepelt de spieren van je hoofd, hals, keel en gezicht.

Orofaciale therapie
  • Ontspanning aan je hoofd, hals en kaken
  • Weer lekker genieten van samen eten
  • Met zelfvertrouwen praten en lachen

Als je klachten aan je hoofd, gezicht of hals hebt

Het beperkt je bij alles

Eten, slikken of zelfs een simpele lach, niets gaat meer vanzelf. Je gebruikt je kaken en de spieren in je gezicht zo ontzettend veel!

Je ervaart onbegrip

‘Draag je nu nog steeds een sjaal?’ ‘Ga je weer eens lekker mee uit eten?’ Anderen snappen niet welke impact het op je heeft. Dat doet pijn. 

Je komt niet verder

Inmiddels heb je van alles geprobeerd maar je komt niet vooruit. Je kunt niet doen wat je wilt en maakt je zorgen over de toekomst.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat er altijd een manier is om verder te kunnen. Kaakfysiotherapie kan daarbij helpen.

Uitleg over orofaciale therapie

Orofaciale fysiotherapie (ook wel kaakfysiotherapie genoemd) is een specialisme binnen de fysiotherapie dat zich bezighoudt met klachten aan hoofd, hals en aangezicht. Daarbij horen ook de kaak, slik- en kauwspieren.

https://nvof.kngf.nl

De klachten aan je hoofd, hals of aangezicht die een orofaciaal therapeut behandelt zijn bijvoorbeeld: kaakklachtenhoofdpijnduizeligheidsklachten, oogklachten, aangezichtsverlammingen en slikklachten. Maar je kunt ook terecht voor behandeling na mond- of halskanker, of na letsel of een operatie aan je gezicht.

Je behandeling is maatwerk, dat aansluit bij de problemen en klachten die jij ervaart. Samen met de therapeut stel je een behandelplan op.

Dat behandelplan bestaat meestal uit een combinatie van verschillende behandelvormen. Denk bijvoorbeeld aan thuisoefeningen, manuele therapiedry needling

en rektechnieken.

Toen Robert in 2015 zijn eigen fysiotherapie praktijk in Groningen begon had hij al vanuit de manuele therapie ervaring met het behandelen van kaak klachten, in de loop der jaren groeide de interesse en volgde hij steeds meer na- en bijscholingen op dit gebied. In 2018 begon hij aan de master opleiding orofaciale therapie (zijn 2e master) aan de han in Nijmegen.

In de afgelopen jaren heeft Robert versterking gekregen van Natalia in het behandelen van kaak en aangezicht problemen. Natalia heeft de basis opleiding CRAFTA afgerond en heeft al enkele jaren ervaring met het behandelen van deze doelgroepen.

Bij Fysiotherapie Noorderbad behandelen wij vanuit onze visie dat gezondheidszorg iets is dat je samen doet. Wij geloven dat de klachten altijd binnen de context van de patient moeten worden gezien en de individuele patient het uitgangspunt vormt voor de behandeling.

Wij streven ernaar om mensen te begeleiden op hun gezondheidszorgpad door hen te helpen leren wat ze moeten weten om hun gezondste leven te leiden. Dit doen we samen!

Relevante artikelen van deze website

Hersenschudding en het vrouwen brein

Hersenschudding en het vrouwen brein

Posted on
Een Onderschat Verschil? Inleiding Zoals ik in mijn eerste blog al schreef: Een hersenschudding is een veelvoorkomend type hersenletsel…
migraine

Migraine, zin en onzin

Posted on
eerst gepubliceerd op 20 juni 2023 op www.fysiotherapienoorderbad.nl Over migraine gaan veel verhalen en adviezen rond op…

Informatie over verschillende soorten hoofd-, hals-, en aangezichtspijnen