Weer fijn glimlachen

Orofaciale fysiotherapie verzacht en versoepelt de spieren van je hoofd, hals, keel en gezicht.

Orofaciale therapie
  • Ontspanning aan je hoofd, hals en kaken
  • Weer lekker genieten van samen eten
  • Met zelfvertrouwen praten en lachen

Als je klachten aan je hoofd, gezicht of hals hebt

Het beperkt je bij alles

Eten, slikken of zelfs een simpele lach, niets gaat meer vanzelf. Je gebruikt je kaken en de spieren in je gezicht zo ontzettend veel!

Je ervaart onbegrip

‘Draag je nu nog steeds een sjaal?’ ‘Ga je weer eens lekker mee uit eten?’ Anderen snappen niet welke impact het op je heeft. Dat doet pijn. 

Je komt niet verder

Inmiddels heb je van alles geprobeerd maar je komt niet vooruit. Je kunt niet doen wat je wilt en maakt je zorgen over de toekomst.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat er altijd een manier is om verder te kunnen. Kaakfysiotherapie kan daarbij helpen.

Uitleg over orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie (ook wel kaakfysiotherapie genoemd) is een specialisme binnen de fysiotherapie dat zich bezighoudt met klachten aan hoofd, hals en aangezicht. Daarbij horen ook de kaak, slik- en kauwspieren.

De klachten aan je hoofd, hals of aangezicht die een orofaciaal therapeut behandelt zijn bijvoorbeeld: kaakklachtenhoofdpijnduizeligheidsklachten, oogklachten, aangezichtsverlammingen en slikklachten. Maar je kunt ook terecht voor behandeling na mond- of halskanker, of na letsel of een operatie aan je gezicht.

Je behandeling is maatwerk, dat aansluit bij de problemen en klachten die jij ervaart. Samen met de therapeut stel je een behandelplan op.

Dat behandelplan bestaat meestal uit een combinatie van verschillende behandelvormen. Denk bijvoorbeeld aan thuisoefeningen, manuele therapiedry needling

en rektechnieken.