Weer fijn glimlachen

Orofaciale therapie verzacht en versoepelt de spieren van je hoofd, hals, keel en gezicht.

Orofaciale therapie
  • Ontspanning aan je hoofd, hals en kaken
  • Weer lekker genieten van samen eten
  • Met zelfvertrouwen praten en lachen

Als je klachten aan je hoofd, gezicht of hals hebt

Het beperkt je bij alles

Eten, slikken of zelfs een simpele lach, niets gaat meer vanzelf. Je gebruikt je kaken en de spieren in je gezicht zo ontzettend veel!

Je ervaart onbegrip

‘Draag je nu nog steeds een sjaal?’ ‘Ga je weer eens lekker mee uit eten?’ Anderen snappen niet welke impact het op je heeft. Dat doet pijn. 

Je komt niet verder

Inmiddels heb je van alles geprobeerd maar je komt niet vooruit. Je kunt niet doen wat je wilt en maakt je zorgen over de toekomst.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat er altijd een manier is om verder te kunnen. Kaakfysiotherapie kan daarbij helpen.

Uitleg over orofaciale therapie

Als je op zoek bent naar deskundige zorg voor uw orofaciale klachten in Groningen, is Fysiotherapie Noorderbad jouw keuze voor betrouwbare therapie. Gelegen nabij het levendige Noorderplantsoen, de Oosterparkwijk, en de Korrewegwijk biedt onze praktijk gespecialiseerde orofaciale fysiotherapie aan, gericht op het behandelen van diverse aandoeningen gerelateerd aan het kauwstelsel en het hoofd-halsgebied.

Wat is orofaciale fysiotherapie?

Orofaciale fysiotherapie, ook bekend als kaakfysiotherapie of hoofdfysiotherapie, concentreert zich op het behandelen van klachten in het hoofd, de hals en het kauwstelsel. Onze therapeuten zijn deskundig in de kauw- en slikstoornissen, specifieke zenuwaandoeningen, en problemen gerelateerd aan stoornissen in het hoofd-halsgebied, evenals tinnitus (oorsuizen), duizeligheidsklachten en stoornissen gerelateerd aan de nek.

Veelvoorkomende orofaciale klachten

Bij Fysiotherapie Noorderbad richten we ons binnen de orofaciale therapie op een breed scala aan klachten, waaronder:

  • Klemmen van de kaak en tandenknarsen (bruxisme)
  • Oorsuizen (tinnitus)
  • Gevolgen van ongelukken en botbreuken in het gezicht
  • Klachten in het hoofd-halsgebied door kanker, reuma of andere ziektes
  • Klachten in het hoofd of aangezicht gerelateerd aan spanning of stress.

Eerste afspraak: Wat te Verwachten

Tijdens jouw eerste bezoek aan onze praktijk in Groningen, zal de orofaciaal fysiotherapeut een uitgebreide screening en intake gesprek met je voeren om goed inzicht te krijgen in de klachten. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek van hoofd nek en aangezicht waarbij vaak specifiek aandacht wordt besteed aan de kaak. Er wordt ook in de mond gekeken naar de tanden, tong en wangslijmvliezen, uiteraard draagt de therapeut hierbij handschoenen en een mondkapje waar nodig. 

Onze aanpak van orofaciale klachten

Onze gespecialiseerde orofaciale fysiotherapeuten helpen u bij het begrijpen en juist gebruiken van uw kauwstelsel. Wij adviseren over het afleren van gewoontes die tot overbelasting van het kauwstelsel leiden, zoals kiezen klemmen, tongpersen en tandenknarsen. De behandeling kan bestaan uit specifieke oefeningen, uitleg met betrekking tot de klachten, mobilisatietechnieken en massagetherapie in het hoofd- en halsgebied. Daarnaast besteden we ook tijd aan het verbeteren van lichaams- en werkhouding, het stabiliseren van nek en kaak, en het vergroten van de mondopening.

Toen Robert in 2015 zijn eigen fysiotherapie praktijk in Groningen begon had hij al vanuit de manuele therapie ervaring met het behandelen van kaak klachten, in de loop der jaren groeide de interesse en volgde hij steeds meer na- en bijscholingen op dit gebied. In 2018 begon hij aan de master opleiding orofaciale therapie (zijn 2e master) aan de HAN in Nijmegen.

In de afgelopen jaren heeft Robert versterking gekregen van Natalia in het behandelen van kaak en aangezicht problemen. Natalia heeft de basis opleiding CRAFTA afgerond en heeft al enkele jaren ervaring met het behandelen van deze doelgroepen.

Bij Fysiotherapie Noorderbad behandelen wij vanuit onze visie dat gezondheidszorg iets is dat je samen doet. Wij geloven dat de klachten altijd binnen de context van de patient moeten worden gezien en de individuele patient het uitgangspunt vormt voor de behandeling.

Wij streven ernaar om mensen te begeleiden op hun gezondheidszorgpad door hen te helpen leren wat ze moeten weten om hun gezondste leven te leiden. Dit doen we samen!

Begin vandaag nog met jouw herstel!

Wacht niet langer met het aanpakken van uw orofaciale klachten. Neem contact op met Fysiotherapie Noorderbad, uw betrouwbare partner in orofaciale fysiotherapie in Groningen. Onze praktijk is gemakkelijk bereikbaar voor iedereen in en rond Groningen direct gelegen aan de busbaan tussen Kardinge en het UMCG.Wij helpen jou weer meedoen!

Bronnen:

https://nvof.kngf.nl

https://crafta.org/faqs/patient-info-faq

Gerelateerde artikelen