Weer vrij bewegen

Manuele Therapie maakt je gewrichten en spieren weer soepel en ontspannen.

Manuele therapie
  • Beweeg je weer makkelijk
  • Geniet zonder beperkingen
  • Doe gewoon weer mee

Als bewegen niet vanzelf gaat

Alles gaat moeilijk

Plotseling zijn bepaalde bewegingen niet meer vanzelfsprekend. Ze gaan stroef en doen pijn. Dat beperkt je in je gewone alledaagse leven.

Je kunt niet meedoen

Anderen springen even op de fiets of maken snel een ommetje met de hond. Bij jou lukt “even snel iets doen” op dit moment niet. En daar baal je van.

En komt niet verder

Tijgerbalsem, hittepitten, massages; je hebt alles geprobeerd maar niks helpt. Je wilt weer lekker bewegen. Liever vandaag dan morgen.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat je met meer vrijheid kunt bewegen. Manuele Therapie kan daarbij helpen.

Uitleg over Manuele therapie

Manuele therapie maakt gebruik van handgrepen en begeleide bewegingen om de beweeglijkheid van je gewrichten te verbeteren, en oefeningen om de spieren en pezen rondom je gewrichten te versterken. De behandeling kan ook zenuwklachten en pijn verminderen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die een extra masteropleiding heeft gevolgd na de 4-jarige opleiding fysiotherapie, om zich verder te specialiseren in de behandeling van klachten van je lichaamshouding en bewegingsapparaat.

De manueeltherapeut is dankzij de extra opleiding bevoegd om bepaalde behandelingen te doen die anderen niet mogen, zoals het kraken van gewrichten.

Zeker, hier is een geoptimaliseerde SEO-tekst voor de dienst van manuele therapie aangeboden door Fysiotherapie Noorderbad in Groningen:


Manuele Therapie in Groningen: Effectieve Behandeling voor Uw Klachten

Bij Fysiotherapie Noorderbad, jouw vertrouwde adres voor fysiotherapie en manuele therapie in Groningen bieden onze gespecialiseerde manueel therapeuten deskundige zorg voor diverse klachten, waaronder duizeligheid, heup-, rug-, hoofd-, nek- en schouderpijn. Gelegen nabij het prachtige Noorderplantsoen, de Oosterparkwijk en Korrewegwijk, bieden wij een persoonlijke en professionele benadering om jouw gezondheid en welzijn te bevorderen.

Wat is Manuele Therapie?


Manuele therapie is een geavanceerde vorm van fysiotherapie, gericht op het diagnosticeren en behandelen van neuro-musculoskeletale aandoeningen. Onze therapeuten in Groningen zijn hoogopgeleid en volgen voortdurend trainingen om jou de meest actuele en effectieve behandelmethoden te bieden.

Uw eerste afspraak


Tijdens jouw eerste afspraak bij Fysiotherapie Noorderbad in Groningen, voeren we een uitgebreide screening en intake gesprek om jouw klachten beter te begrijpen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek waarbij we goed kijken naar, niet alleen waar de pijn zit, maar vooral ook hoe goed alle gewrichten bewegen. We bespreken jouw klachten en gezondheidsdoelen en stellen samen een gepersonaliseerd behandelplan op dat aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Waarom Kiezen voor Fysiotherapie Noorderbad?

  • Deskundige manueel therapeuten met uitgebreide specialisatie
  • Therapeuten die echt luisteren!
  • Persoonlijke benadering en op maat gemaakte behandelplannen
  • Gelegen in het hart van Groningen, nabij het Noorderplantsoen
  • Toegewijd aan het verbeteren van jouw gezondheid en welzijn

Bij Fysiotherapie Noorderbad geloven wij in een moderne versie van manuele therapie waarbij de mens als geheel centraal staat, wij kijken dan ook naar alle relevante factoren voor herstel en proberen gezondheidsvaardigheden te bevorderen. De oude manuele therapie waarbij een behandeling 15 minuten duurt en er alleen maar “gekraakt” wordt behoort echt tot het verleden in onze ogen.

Heeft je lichamelijke klachten en wilt je meer weten over hoe manuele therapie jou kan helpen? Neem dan contact op met Fysiotherapie Noorderbad. Wij zijn hier om te helpen jouw gezondheid te verbeteren.

Je manueeltherapeut behandelt je bij pijnklachten en bij beperkingen in het bewegingsapparaat. Die kunnen het gevolg zijn van een verkeerde houding of van een blessure of ongeluk.

Iedere manueeltherapeut heeft een eigen specialisatie. Bijvoorbeeld rug, nek en hoofd of pijn en chronische pijnklachten. Andere fysio’s specialiseren zich in de ondersteuning van (top)sporters of het behandelen van sportblessures.

De behandeling van de manueel therapeut bestaat meestal uit een combinatie van mobilisaties/manipulaties, pijneducatie en oefeningen. Ook ontspanningsoefeningen en dry needling worden soms gebruikt.

Onze Manueel therapeuten

Manuele therapie is een onmisbare specialisatie in een moderne fysiotherapie praktijk. Bij Fysiotherapie Noorderbad werken 3 ervaren manueeltherapeuten die naast hun specialisatie manuele therapie elk hun eigen aandachtsgebied hebben.

Robert is aangesloten bij het Hoofdpijnnetwerk Noord (HNN), de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT), en de Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie (NVOF). Hij heeft zich in de afgelopen jaren gewijd aan de behandeling van hoofdpijn, hersenschuddingen, postcommotioneel syndroom en kaak & aangezichtsprobematiek.

Ron Bottema is lid van chronisch zorgnet, een nationaal netwerk voor behandelaars van perifeer arterieel vaatlijden, longaandoeningen en hart- en vaatziekten. Hij is ook lid van het chronisch pijn netwerk, dat werkt aan verbeterde zorg voor mensen met chronische pijn. Bovendien is hij lid van de NVMT.

Peter Sulman is lid van Rug netwerk noord, de NVMT, en SKF. Deze groepen bieden hem uitgebreide bronnen en netwerkmogelijkheden op het gebied van hoofdpijn, hersenschudding, rugklachten en schouder problematiek.

Gerelateerde artikelen