Weer vrij bewegen

Manuele Therapie maakt je gewrichten en spieren weer soepel en ontspannen.

Manuele therapie
  • Beweeg je weer makkelijk
  • Geniet zonder beperkingen
  • Doe gewoon weer mee

Als bewegen niet vanzelf gaat

Alles gaat moeilijk

Plotseling zijn bepaalde bewegingen niet meer vanzelfsprekend. Ze gaan stroef en doen pijn. Dat beperkt je in je gewone alledaagse leven.

Je kunt niet meedoen

Anderen springen even op de fiets of maken snel een ommetje met de hond. Bij jou lukt “even snel iets doen” op dit moment niet. En daar baal je van.

En komt niet verder

Tijgerbalsem, hittepitten, massages; je hebt alles geprobeerd maar niks helpt. Je wilt weer lekker bewegen. Liever vandaag dan morgen.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat je met meer vrijheid kunt bewegen. Manuele Therapie kan daarbij helpen.

Uitleg over Manuele therapie

Manuele therapie maakt gebruik van handgrepen en begeleide bewegingen om de beweeglijkheid van je gewrichten te verbeteren, en oefeningen om de spieren en pezen rondom je gewrichten te versterken. De behandeling kan ook zenuwklachten en pijn verminderen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die een extra masteropleiding heeft gevolgd na de 4-jarige opleiding fysiotherapie, om zich verder te specialiseren in de behandeling van klachten van je lichaamshouding en bewegingsapparaat.

De manueeltherapeut is dankzij de extra opleiding bevoegd om bepaalde behandelingen te doen die anderen niet mogen, zoals het kraken van gewrichten.

Je manueeltherapeut behandelt je bij pijnklachten en bij beperkingen in het bewegingsapparaat. Die kunnen het gevolg zijn van een verkeerde houding of van een blessure of ongeluk.

Iedere manueeltherapeut heeft een eigen specialisatie. Bijvoorbeeld rug, nek en hoofd of pijn en chronische pijnklachten. Andere fysio’s specialiseren zich in de ondersteuning van (top)sporters of het behandelen van sportblessures.

De behandeling van de manueel therapeut bestaat meestal uit een combinatie van mobilisaties/manipulaties, pijneducatie en oefeningen. Ook ontspanningsoefeningen en dry needling worden soms gebruikt.

Manuele therapie is een onmisbare specialisatie in een moderne fysiotherapie praktijk. Bij Fysiotherapie Noorderbad werken 3 ervaren manueeltherapeuten die naast hun specialisatie manuele therapie elk hun eigen aandachtsgebied hebben.

Robert is aangesloten bij het Hoofdpijnnetwerk Noord (HNN), de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT), en de Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie (NVOF). Hij heeft zich in de afgelopen jaren gewijd aan de behandeling van hoofdpijn, hersenschuddingen, postcommotioneel syndroom en kaak & aangezichtsprobematiek.

Ron Bottema is lid van chronisch zorgnet, een nationaal netwerk voor behandelaars van perifeer arterieel vaatlijden, longaandoeningen en hart- en vaatziekten. Hij is ook lid van het chronisch pijn netwerk, dat werkt aan verbeterde zorg voor mensen met chronische pijn. Bovendien is hij lid van de NVMT.

Peter Sulman is lid van Rug netwerk noord, de NVMT, en SKF. Deze groepen bieden hem uitgebreide bronnen en netwerkmogelijkheden op het gebied van hoofdpijn, hersenschudding, rugklachten en schouder problematiek.

Bij Fysiotherapie Noorderbad geloven wij in een moderne versie van manuele therapie waarbij de mens als geheel centraal staat, wij kijken dan ook naar alle relevante factoren voor herstel en proberen gezondheidsvaardigheden te bevorderen. De oude manuele therapie waarbij een behandeling 15 minuten duurt en er alleen maar “gekraakt” wordt behoort echt tot het verleden in onze ogen.

Relevante artikelen van deze website

Hersenschudding en het vrouwen brein

Hersenschudding en het vrouwen brein

Posted on
Een Onderschat Verschil? Inleiding Zoals ik in mijn eerste blog al schreef: Een hersenschudding is een veelvoorkomend type hersenletsel…
migraine

Migraine, zin en onzin

Posted on
eerst gepubliceerd op 20 juni 2023 op www.fysiotherapienoorderbad.nl Over migraine gaan veel verhalen en adviezen rond op…
Hoe werken ontspannings oefeningen bij chronische pijn?

Hoe werken ontspanningsoefeningen bij chronische pijn?

Posted on
Hoe werken ontspannings oefeningen bij chronische pijn? En waarom is context zo belangrijk? Ontspanningsoefeningen werken bij chronische pijn door de context te veranderen, ze helpen het brein te overtuigen dat er…
Hersenschudding

Herstellen van een hersenschudding: de ultieme gids

Posted on
Een hersenschudding is een veelvoorkomend type hersenletsel, dat bij de meeste mensen vooral tijdelijk symptomen geeft. Herkennen en erkennen van een hersenschudding is erg belangrijk voor een goed herstel zonder…

Informatie over verschillende soorten klachten