Veel gestelde vragen

Een verwijzing is meestal niet nodig. Tijdens de eerste afspraak wordt er een uitgebreide screening, intake en onderzoek gedaan. Mocht hieruit komen dat het verstandig is om verder te onderzoeken waar uw klachten vandaan komen, dan verwijzen wij u terug naar de huisarts. Wij sturen dan onze bevindingen naar uw huisarts. Hiervoor hebben wij dan uw toestemming wel voor nodig, mocht u hiertegen bewaar hebben dan horen wij dit graag van u.

Zie lijst gecontracteerd/on gecontracteerde zorgverzekeraars.

Dit hangt af van uw klacht. Iedere fysiotherapeut heeft zijn eigen specialisaties, twijfelt u bij wie u het beste een afspraak kunt inplannen? Overleg dan even met onze telefoniste.

Ja, neem deze mee bij de eerste afspraak. Op de verwijzing staat vaak waardevolle informatie die nodig zijn om de juiste behandelwijze te kiezen.

Bij de praktijk is voldoende parkeergelegenheid. Houdt er wel rekening mee dat parkeren TOT 16.00 uur gratis is en er veel wordt gecontroleerd op parkeerovertredingen.

Ja, voor de deur zijn 2 (minder-) validen parkeerplaatsen. Naast de ingang is een opgang voor (minder-) validen. De deuren in de praktijk zijn breder, waardoor u ook met een rolstoel, scootmobiel of rollator veilig naar binnen kunt komen.

Er is geen invalidentoilet beschikbaar maar voor liggende verschoning kan er altijd een behandelkamer met hoog laag verstelbare behandel bank worden vrijgemaakt. Vraag dit aan de assistente en zij zal u verder helpen.

Onderdeel van de (meeste) behandelingen is oefenen, wij hebben een oefenzaal om deze oefeningen aan u uit te leggen.

Dit verschilt, voor de eerste afspraak reserveren we altijd 50 minuten. Zodat we ruim de tijd voor u hebben. Het eerste deel van deze afspraak is de screening, intake, onderzoek en bespreken behandelplan. Tijdens het tweede deel wordt de behandeling direct gestart en wordt uw dossier aangemaakt. 

Het voordeel daarvan is dat u niet hoeft terug te komen voor de eerste behandeling. Voor de eerste afspraak worden dan ook 2 zittingen in rekening gebracht. De intake en de behandeling, en dan zit er nog een verschil tussen het tarief van reguliere fysiotherapie en manuele therapie. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan gerust contact op met onze assistente, zij kan u hierover meer vertellen.

Bij de eerste afspraak vragen we u altijd even een zorgpas en identiteit bewijs mee te nemen. We moeten uw gegevens registreren in ons systeem om bij de zorgverzekering te mogen declareren.

Een handdoek meenemen is niet nodig. Deze hebben wij zelf.

Nee, als uw gegevens wijzigen moet u dat zelf aan ons doorgeven.

Ja en nee. Wij zijn geen sportschool. Maar we bieden wel oefentherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut aan op vaste tijden en in vaste groepen.