Weer prettig in het leven staan

Fysiotherapie die je helpt je leven terug te winnen en grenzen te verleggen. Je kunt meer dan je denkt.

Chronische pijn revalidatie
  • Geniet weer van dingen doen
  • Weer oppakken wat je zo leuk vindt
  • Vind meer ontspanning

Als je beperkt wordt in wat je wilt

Het gaat niet over

Wat pijnlijk begon is niet overgegaan. Normale pijnstillers helpen niet, en je bent beperkt in je bewegingsvrijheid. Je wilt je leven terug.

Je ervaart onbegrip

Is het nou nog niet over? Wat ben je stil! Ach joh, je gaat toch wel gewoon mee? Anderen snappen niet welke impact chronische pijn heeft.

Je staat stil

Je hebt inmiddels van alles geprobeerd en je komt niet vooruit. Je kunt niet doen wat je wilt en maakt je zorgen over de toekomst.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat er altijd een manier is om verder te kunnen. Fysiotherapie kan daarbij helpen.

Uitleg over Chronische pijn revalidatie

Als je langer dan 3 maanden pijn hebt, beginnen we te spreken van chronische pijn. Het verschil met acute pijn, zoals een verstuikte enkel of een snee in je vinger, is dat de schade bij chronische pijn al behoorlijk genezen is terwijl de pijn blijft. Dat komt omdat je zenuwstelsel veranderd is doordat je al lang pijn hebt gehad. Revalidatie bij chronische pijn vraagt om een gespecialiseerde therapeut.

De revalidatiefysiotherapeut werkt met jou aan twee doelen. Het eerste doel is het tot rust brengen van het overactieve zenuwstelsel, en zo de pijn te verminderen en/of draaglijker te maken. Het tweede doel is om jouw bewegingsruimte bij de gewone dagelijkse dingen weer te vergroten en waar mogelijk grenzen te verleggen.

Je fysiotherapeut werkt bij het behandelen van je chronische pijnklachten samen met een interdisciplinair team. Zo komen alle fysieke en mentale aspecten van pijn aan de orde. Met je fysio ga je aan de slag met het vergroten van je bewegingsvrijheid. Dat kan door bijvoorbeeld manipulaties en mobilisaties, maar vooral door oefeningen onder begeleiding en thuis. Daarbij leer je goed luisteren naar wat je lichaam je vertelt, leer je je grenzen kennen én verantwoord verleggen.