Weer prettig in het leven staan

Fysiotherapie die je helpt je leven terug te winnen en grenzen te verleggen. Je kunt meer dan je denkt.

Chronische pijn revalidatie
  • Geniet weer van dingen doen
  • Weer oppakken wat je zo leuk vindt
  • Vind meer ontspanning

Als je beperkt wordt in wat je wilt

Het gaat niet over

Wat pijnlijk begon is niet overgegaan. Normale pijnstillers helpen niet, en je bent beperkt in je bewegingsvrijheid. Je wilt je leven terug.

Je ervaart onbegrip

Is het nou nog niet over? Wat ben je stil! Ach joh, je gaat toch wel gewoon mee? Anderen snappen niet welke impact chronische pijn heeft.

Je staat stil

Je hebt inmiddels van alles geprobeerd en je komt niet vooruit. Je kunt niet doen wat je wilt en maakt je zorgen over de toekomst.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat er altijd een manier is om verder te kunnen. Fysiotherapie kan daarbij helpen.

Uitleg over Chronische pijn revalidatie

Als je langer dan 3 maanden pijn hebt, beginnen we te spreken van chronische pijn. Het verschil met acute pijn, zoals een verstuikte enkel of een snee in je vinger, is dat de schade bij chronische pijn al behoorlijk genezen is terwijl de pijn blijft. Dat komt omdat je zenuwstelsel veranderd is doordat je al lang pijn hebt gehad. Revalidatie bij chronische pijn vraagt om een gespecialiseerde therapeut.

De revalidatiefysiotherapeut werkt met jou aan twee doelen. Het eerste doel is het tot rust brengen van het overactieve zenuwstelsel, en zo de pijn te verminderen en/of draaglijker te maken. Het tweede doel is om jouw bewegingsruimte bij de gewone dagelijkse dingen weer te vergroten en waar mogelijk grenzen te verleggen.

Je fysiotherapeut werkt bij het behandelen van je chronische pijnklachten samen met een interdisciplinair team. Zo komen alle fysieke en mentale aspecten van pijn aan de orde. Met je fysio ga je aan de slag met het vergroten van je bewegingsvrijheid. Dat kan door bijvoorbeeld manipulaties en mobilisaties, maar vooral door oefeningen onder begeleiding en thuis. Daarbij leer je goed luisteren naar wat je lichaam je vertelt, leer je je grenzen kennen én verantwoord verleggen.

Bij Fysiotherapie Noorderbad zijn wij in het bijzonder gericht op de behandeling van mensen die lijden aan chronische pijnklachten, of dat nu van de rug, aangezicht of handen is. De behandeling van chronische pijn vraagt om expertise, ervaring en een gespecialiseerde werkwijze waarbij we echt tot de kern van het probleem proberen door te dringen, in plaats van het pappen en nat houden wat we om ons heen zien.

Wij geloven oprecht dat iedereen het verdient om maatschappelijk mee te kunnen doen en een vol en volwaardig leven te leiden. Samen met de patient kijken we naar het totaal plaatje en maken dan een pan op maat waarbij de focus ligt op het weer mee kunnen doen!

Ron Bottema is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet, een nationaal netwerk dat zich inzet voor de beste zorg voor mensen met perifeer arterieel vaatlijden, longaandoeningen en hart- en vaatziekten.

Daarnaast hij lid van het Chronische Pijn Netwerk, dat werkt aan verbeterde zorg voor mensen met chronische pijn.

Natalia Bouman is ook lid van het Chronisch ZorgNet, waar ze bijdraagt aan de behandeling van patiënten met chronische aandoeningen. Daarnaast is ze lid van het Rug Netwerk Noord, dat zich richt op de meest recente behandelingen en benaderingen voor rugpijn.

Peter Sulman is eveneens aangesloten bij het Rug Netwerk Noord en de NVMT, en is lid van het Stichting Keurmerk Fysiotherapie(SKF) netwerk. Deze groepen bieden hem uitgebreide bronnen en netwerkmogelijkheden op het gebied van rug-, schouder- en kniebehandelingen.

Omdat chronische pijn erg complex is hebben wij, voor die patiënten waarbij het gewenst is, ook een hele fijne samenwerking opgebouwd met met Psychologie en Beweging voor neuropsychologische zorg.

Relevante artikelen van deze website

Slaap

Slaap: 10 manieren om slapend gezond te worden

Posted on
Slaap: Slapend rijk worden is misschien niet mogelijk maar slapend gezond worden wel! Besteed minstens net zoveel aandacht aan slapen als aan beweging en voeding voor een gezond en hopelijk gelukkig…
Hoe werken ontspannings oefeningen bij chronische pijn?

Hoe werken ontspanningsoefeningen bij chronische pijn?

Posted on
Hoe werken ontspannings oefeningen bij chronische pijn? En waarom is context zo belangrijk? Ontspanningsoefeningen werken bij chronische pijn door de context te veranderen, ze helpen het brein te overtuigen dat er…
VR in de fysiotherapie

Samenwerking CorpusVR

Posted on
eerst gepubliceerd op 23 januari 2023 op www.fysiotherapienoorderbad.nl Met gepaste trots kunnen wij melden dat wij na…

Informatie over verschillende soorten chronische pijnklachten

COPD

Posted on

PPPD

Posted on