Weer prettig in het leven staan

Fysiotherapie die je helpt je leven terug te winnen en grenzen te verleggen. Je kunt meer dan je denkt.

Chronische pijn revalidatie
  • Geniet weer van dingen doen
  • Weer oppakken wat je zo leuk vindt
  • Vind meer ontspanning

Als je beperkt wordt in wat je wilt

Het gaat niet over

Wat pijnlijk begon is niet overgegaan. Normale pijnstillers helpen niet, en je bent beperkt in je bewegingsvrijheid. Je wilt je leven terug.

Je ervaart onbegrip

Is het nou nog niet over? Wat ben je stil! Ach joh, je gaat toch wel gewoon mee? Anderen snappen niet welke impact chronische pijn heeft.

Je staat stil

Je hebt inmiddels van alles geprobeerd en je komt niet vooruit. Je kunt niet doen wat je wilt en maakt je zorgen over de toekomst.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat er altijd een manier is om verder te kunnen. Fysiotherapie kan daarbij helpen.

Uitleg over Chronische pijn revalidatie

Wat is Chronische Pijn?

Chronische pijn is een langdurige pijnervaring die langer dan drie maanden aanhoudt, waarbij vaak geen duidelijke fysieke oorzaak te vinden is. Deze pijn is zeer reëel en kan een aanzienlijke impact hebben op het dagelijkse leven. Het is belangrijk te erkennen dat afwezigheid van een fysieke oorzaak niet betekent dat de pijn niet echt is.

Oorzaak van Chronische Pijn

In veel gevallen is chronische pijn te vergelijken met een softwareprobleem in ons zenuwstelsel – een gevolg van overactiviteit of overgevoeligheid. Dit verschilt van psychologische problemen en vereist een specifieke aanpak.

Diagnose van Chronische Pijn

De diagnose van chronische pijnklachten is gebaseerd op uw specifieke verhaal en klachten. Een uitgebreide evaluatie helpt bij het begrijpen van de aard en impact van de pijn.

Behandel Doelen

De revalidatiefysiotherapeut werkt met jou aan twee doelen. Het eerste doel is het tot rust brengen van het overactieve zenuwstelsel, en zo de pijn te verminderen en/of draaglijker te maken. Het tweede doel is om jouw bewegingsruimte bij de gewone dagelijkse dingen weer te vergroten en waar mogelijk grenzen te verleggen.

Behandeling van chronische pijn

Je fysiotherapeut werkt bij het behandelen van je chronische pijnklachten samen met een interdisciplinair team. Zo komen alle fysieke en mentale aspecten van pijn aan de orde.

– Fysiotherapie: Inclusief manipulaties, mobilisaties, en begeleide oefeningen. Dit helpt om uw bewegingsruimte te vergroten en leert u luisteren naar uw lichaam.

– Pijneducatie en Bewegingstherapie:Deze benadering helpt bij het ‘herschrijven’ van de ‘software’, ofwel het aanpakken van de overactiviteit in het zenuwstelsel.

– Psychologische Ondersteuning:Voor patiënten die dit nodig hebben, is er samenwerking met Psychologie en Beweging voor neuropsychologische zorg.

Daarbij leer je goed luisteren naar wat je lichaam je vertelt, leer je je grenzen kennen én verantwoord verleggen.

Chronische pijn revalidatie bij fysiotherapie Noorderbad

Bij Fysiotherapie Noorderbad zijn wij in het bijzonder gericht op de behandeling van mensen die lijden aan chronische pijnklachten, of dat nu van de rug, aangezicht of handen is. De behandeling van chronische pijn vraagt om expertise, ervaring en een gespecialiseerde werkwijze waarbij we echt tot de kern van het probleem proberen door te dringen, in plaats van het pappen en nat houden wat we om ons heen zien.

Wij geloven oprecht dat iedereen het verdient om maatschappelijk mee te kunnen doen en een vol en volwaardig leven te leiden. Samen met de patient kijken we naar het totaal plaatje en maken dan een pan op maat waarbij de focus ligt op het weer mee kunnen doen!

Onze chronische pijn experts

Ron Bottema is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet, een nationaal netwerk dat zich inzet voor de beste zorg voor mensen met perifeer arterieel vaatlijden, longaandoeningen en hart- en vaatziekten.

Daarnaast hij lid van het Chronische Pijn Netwerk, dat werkt aan verbeterde zorg voor mensen met chronische pijn.

Natalia Bouman is ook lid van het Chronisch ZorgNet, waar ze bijdraagt aan de behandeling van patiënten met chronische aandoeningen. Daarnaast is ze lid van het Rug Netwerk Noord, dat zich richt op de meest recente behandelingen en benaderingen voor rugpijn.

Peter Sulman is eveneens aangesloten bij het Rug Netwerk Noord en de NVMT, en is lid van het Stichting Keurmerk Fysiotherapie(SKF) netwerk. Deze groepen bieden hem uitgebreide bronnen en netwerkmogelijkheden op het gebied van rug-, schouder- en kniebehandelingen.

Omdat chronische pijn erg complex is hebben wij, voor die patiënten waarbij het gewenst is, ook een hele fijne samenwerking opgebouwd met met Psychologie en Beweging voor neuropsychologische zorg.

Uw Volgende Stap

Als u lijdt aan chronische pijn, neem dan contact met ons op. Ons team is gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijn en werkt samen met u aan een persoonlijk behandelplan, gericht op het verbeteren van uw kwaliteit van leven. U verdient een vol en waardevol leven – laat ons u helpen om dit te bereiken.

Gerelateerde artikelen