Weer onbeperkt genieten

Fysiotherapie bij rugklachten, je kunt meer dan je denkt.

rugklachten
  • Geniet weer van dingen doen
  • Weer oppakken wat je zo leuk vindt
  • Vind meer ontspanning

Als je lijf niet mee wil werken

Het schoot er ineens in

Je wil je niet zo beperkt voelen . Pijnstillers helpen maar kort, en je bent beperkt in je bewegingsvrijheid. Je wilt je leven terug.

Je ervaart onbegrip

Is het nou nog niet over? stel je niet zo aan! Ach joh, je gaat toch wel gewoon mee? Jouw omgeving snapt niet welke impact rugpijn heeft.

Je komt niet vooruit

Je hebt inmiddels van alles geprobeerd en je komt niet vooruit. Je kunt niet doen wat je wilt en maakt je zorgen over de toekomst.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat er altijd een manier is om verder te kunnen. Fysiotherapie kan daarbij helpen.

Uitleg over revalidatie bij rugklachten

Wat zijn rugklachten?

Rugklachten zijn klachten tussen het bekken en de onderste ribben aan de achterkant of zijkant van het lichaam. Bij rugklachten is vaak geen duidelijke fysieke oorzaak te vinden. We spreken in dat geval van aspecifieke rugklachten. Deze pijn is zeer reëel en kan een aanzienlijke impact hebben op het dagelijkse leven. Het is belangrijk te erkennen dat afwezigheid van een fysieke oorzaak niet betekent dat de pijn niet echt is.

Er zijn natuurlijk ook rugklachten waarbij er wel een specifieke oorzaak te vinden is zoals:

Oorzaak van rugklachten

Rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben zoals veroudering, overbelasting of een specifieke aandoening, maar de meest voorkomende oorzaak is “domme pech”! Vaak kun je er niets aan doen, heb je niks verkeerd gedaan en is er niets mis met je rug en toch schiet het er in… dit is gewoon pech hebben. Het is dan ook erg belangrijk om je dat te realiseren en niet ineens allerlei doemscenario’s in je hoofd te gaan halen.

Diagnose van rugklachten

De diagnose van rugklachten is gebaseerd op uw specifieke verhaal en klachten. Een uitgebreide evaluatie helpt bij het begrijpen van de aard en impact van de pijn. Een scan of foto is zelden noodzakelijk, jouw huisarts of fysiotherapeut kan de diagnose heel goed stellen zonder beeldmateriaal in de meeste gevallen.

Behandel Doelen

Jouw therapeut werkt met jou aan verschillende doelen waaronder het beter begrijpen van jouw klachten en verminderen van beperkingen. Heel belangrijk is ook om jouw bewegingsruimte bij de gewone dagelijkse dingen weer te vergroten en waar mogelijk grenzen te verleggen.

Behandeling van rugklachten

Je fysiotherapeut werkt bij het behandelen van je rugklachten op basis van de meest recente behandel richtlijnen. Zo komen alle fysieke en mentale aspecten van pijn aan de orde en weet jij zeker dat je de meest wetenschappelijk onderbouwde behandeling krijgt.

– Fysiotherapie: Inclusief manipulaties, mobilisaties, en begeleide oefeningen. Dit helpt om uw bewegingsruimte te vergroten en leert u luisteren naar uw lichaam.

– Pijneducatie en Bewegingstherapie: Deze benadering helpt bij het ‘herschrijven’ van de ‘software’, ofwel het aanpakken van de overactiviteit in het zenuwstelsel.

– Psychologische Ondersteuning: Voor patiënten die dit nodig hebben, is er samenwerking met Psychologie en Beweging voor neuropsychologische zorg.

Daarbij leer je goed luisteren naar wat je lichaam je vertelt, leer je je grenzen kennen én verantwoord verleggen.

Rugklachten revalidatie bij fysiotherapie Noorderbad

Bij Fysiotherapie Noorderbad zijn wij in het bijzonder gericht op de behandeling van mensen die lijden aan persisterende pijnklachten, of dat nu van de rug, aangezicht of handen is. De behandeling van chronische pijn vraagt om expertise, ervaring en een gespecialiseerde werkwijze waarbij we echt tot de kern van het probleem proberen door te dringen, in plaats van het pappen en nat houden wat we vaak om ons heen zien.

Wij geloven oprecht dat iedereen het verdient om maatschappelijk mee te kunnen doen en een vol en volwaardig leven te leiden. Samen met de patient kijken we naar het totaal plaatje en maken dan een plan op maat waarbij de focus ligt op het weer mee kunnen doen!

Onze rugpijn experts

Ron Bottema is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet, een nationaal netwerk dat zich inzet voor de beste zorg voor mensen met perifeer arterieel vaatlijden, longaandoeningen en hart- en vaatziekten. Hij heeft 2 masters op het terrein van persisterende rugklachten: manuele therapie en fysiotherapie wetenschappen.

Daarnaast hij lid van het Chronische Pijn Netwerk, dat werkt aan verbeterde zorg voor mensen met chronische pijn.

Natalia Bouman is ook lid van het Chronisch ZorgNet, waar ze bijdraagt aan de behandeling van patiënten met chronische aandoeningen. Daarnaast is ze lid van het Rug Netwerk Noord, dat zich richt op de meest recente behandelingen en benaderingen voor rugpijn.

Peter Sulman is net als dhr Bottema manueeltherapeut en eveneens aangesloten bij het Rug Netwerk Noord en de NVMT, en is lid van het Stichting Keurmerk Fysiotherapie(SKF) netwerk.

Omdat rugklachten erg complex kunnen zijn hebben wij, voor die patiënten waarbij het gewenst is, ook een hele fijne samenwerking opgebouwd met met Psychologie en Beweging voor neuropsychologische zorg.

Uw Volgende Stap

Als u lijdt aan rugpijn, neem dan contact met ons op. Ons team is gespecialiseerd in de behandeling van rugklachten en werkt samen met u aan een persoonlijk behandelplan, gericht op het verbeteren van uw kwaliteit van leven. U verdient een vol en waardevol leven – laat ons u helpen om dit te bereiken.

Gerelateerde artikelen