Heeft u klachten aan de buitenkant van de elleboog? Trekt deze pijn door richting hand of schouder? Zijn deze klachten erger wanneer u een vuist maakt of knijpt? 

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog is een veel gebruikte term voor pijnklachten aan de buitenkant van de elleboog. Deze pijn is erger wanneer men knijpt of een vuist probeert te maken en straalt in veel gevallen door richting de hand of schouder.

Vroeger dacht men dat de klachten werden veroorzaakt door een ontsteking van de pezen. Tegenwoordig weten we dat dit in minder dan 10% van de gevallen zo is. Dit soort klachten wordt meestal veroorzaakt door veranderingen in de pezen van de onderarm als gevolg van overbelasting, verkeerde houding, ongunstige uitvoering van bepaalde werkzaamheden of spierzwakte.

Uw Fysiotherapeut kan hierbij helpen!

Het is bij een tenniselleboog van belang om rustig te blijven bewegen. Meestal kunt u blijven werken. Afhankelijk van het type werk kan het wel zinvol of zelfs noodzakelijk zijn afspraken te maken over aangepast werk.

Fysiotherapie of manuele therapie kan veel bijdragen aan een goed herstel van een tenniselleboog. Uw fysiotherapeut of manueeltherapeut kan u helpen de juiste balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid van de arm. Verder kan uw therapeut u begeleiden bij de oefeningen, zowel in de praktijk als thuis, zodat u zo optimaal mogelijk kunt genezen. 

Behandeling 

Behandelmogelijkheden van een tenniselleboog bij Fysiotherapie Noorderbad zijn onder andere:

  • Manipulaties
  • Mobilisaties
  • Specifieke oefentherapie
  • Massage
  • Dry needling
  • Tape 
  • Brace
 

Onze manueel therapeut

Dit is een kop

Eigenaar en manueeltherapeut, gespecialiseerd in behandeling van hoofdpijn, nekklachten en kaakproblemen.

Bel ons
Route