Virtual reality

Is virtual reality de toekomst van de Fysiotherapie?

eerst gepubliceerd op 17 mei 2023 op www.fysiotherapienoorderbad.nl

Hoi allemaal, ik ben ontzettend blij om dit superinteressante interview met Kiki Coppelmans met jullie te kunnen delen. Kiki is niet alleen een geweldige psychosomatisch fysiotherapeut, ze is ook medeoprichter en CSO van Corpus VR, het bedrijf dat de kracht van Virtual Reality gebruikt in de behandelkamer. 

Helen door te spelen

In dit uur durende gesprek deelt Kiki haar ervaringen en inzichten over hoe je met behulp van VR spelenderwijs kunt herstellen van complexe fysieke en mentale gezondheidsproblemen, en hoe je algehele welzijn erdoor verbetert. Het is een spannende en innovatieve aanpak waarover ik erg enthousiast ben!

VR is een game changer

Wij werken in onze praktijk al een jaar of 6 met E-health applicaties. VR was voor ons eind 2022 de volgende logische stap. In al die jaren hebben we van alles voorbij zien komen, hele goede en hele slechte applicaties. Waarom dan zoveel vertrouwen in VR? Deze vraag heb ik geprobeerd te beantwoorden door mijn eigen ervaring met deze nieuwe technologie te combineren met de ervaringen en meningen van mensen die er nog veel meer vanaf weten.

Kiki’s aanpak van therapie is uniek en heeft de potentie om onze kijk op revalidatie voorgoed te veranderen! Als iemand die zich richt op aanhoudende klachten van nek en hoofd, waaronder: whiplash en traumatisch hoofd- en nekletsel, vind ik deze nieuwe technologie echt een game changer. Wat vind jij? Kijk het interview en geef een reactie!

inMotion VR bij Fysiotherapie Noorderbad

Wij zijn erg trots dat we sinds vorig jaar samenwerken met Kiki en InMotion VR, en inmiddels ruim een half jaar de VR-technologie inzetten in onze praktijk in Groningen. De innovatieve mentaliteit van inMotion past goed bij Fysiotherapie Noorderbad. We verkennen steeds nieuwe manieren om onze patiënten nog beter te helpen.

Dus bereid je voor op een geweldig uur terwijl we praten met Kiki Coppelmans. Ik ben enthousiast en ik weet zeker dat jullie dat ook zullen zijn!

Veel kijkplezier!!

Meer blogs lezen?

klik hier voor een overzicht van al onze blogs

Andere links

https://www.linkedin.com/company/corpusvr/
https://www.linkedin.com/in/kiki-coppelmans/
https://www.youtube.com/@corpusvr
https://www.facebook.com/groups/4847168455372740
www.corpusvr.com

Gerelateerde artikelen