VR in de fysiotherapie

Samenwerking CorpusVR

eerst gepubliceerd op 23 januari 2023 op www.fysiotherapienoorderbad.nl

Met gepaste trots kunnen wij melden dat wij na een lange test fase nu officieel samenwerken met InMotionVR om Virtual reality behandelingen aan te bieden. In eerste instantie is deze behandeling voornamelijk geschikt voor mensen met nek en hoofdpijnklachten, post concussion syndromen en diverse duizeligheidsvormen. Hopelijk kunnen we in de toekomst hiet nog meer mooie dingen mee gaan doen!

update 24 Mei 2023:

Enkele maanden geleden kondigden we vol trots onze samenwerking aan met InMotionVR. Na een lange, grondige testfase zijn we begonnen met het aanbieden van Virtual Reality (VR) behandelingen. Het voornaamste doel? Mensen helpen die kampen met nek- en hoofdpijnklachten, post-concussion syndromen en verschillende vormen van duizeligheid.

Nu, ruim een half jaar later, willen we onze ervaringen delen. Sinds november 2022 hebben we de VR-technologie actief geïntegreerd in onze behandelprotocollen. We zijn verbluft door de resultaten en mogelijkheden die VR ons biedt in het begeleiden van jouw herstel. De toepassingsmogelijkheden zijn veel uitgebreider dan gedacht, ook rug, schouder, elleboog en zelfs knieklachten blijken in meer of mindere mate met VR behandelbaar te zijn.

Dankzij deze technologische innovatie kunnen we veel eerder in het herstelproces starten met actieve revalidatie dan voorheen mogelijk was. Dit heeft een aanzienlijke impact op jouw hersteltraject, bewegen is echt het beste medicijn! Doordat we eerder actief aan de slag kunnen, wordt de duur van de revalidatie verkort en de resultaten verbeteren.

Wij mensen houden van spelen (ja ook wij zogenaamd volwassen mensen) en spelenderwijs leer je toch echt het beste. Doordat het proces leuk is raak jij als patiënt meer betrokken, gemotiveerd en enthousiast over je eigen herstelproces, wat alleen maar positieve gevolgen heeft.

Deze ontwikkeling past naadloos binnen onze filosofie van het combineren van leren en onderwijzen in de gezondheidszorg. Door VR kunnen we je niet alleen beter informeren en betrekken bij je herstel, maar het biedt ons ook de kans om te leren van jouw ervaringen. Het is een interactieve wisselwerking waarbij we beiden profiteren.

Daarnaast stelt de VR-technologie ons in staat om efficiënte, effectieve en vooral patiëntgerichte zorg te bieden, zonder onnodige complicaties of afleiding. Dit past perfect bij onze visie op zorg: no-nonsense en altijd met jouw herstel als hoogste prioriteit.

We zien ook dat deze technologie ons in staat stelt om ons streven naar continue educatie en innovatie te realiseren. We blijven leren en verbeteren, en we ontdekken steeds meer manieren om je te helpen op je gezondheidsreis.

We zijn zo enorm enthousiast geworden over de mogelijkheden die VR ons biedt en kijken uit naar de verdere integratie ervan in onze behandelprotocollen. Het is een super toffe ontwikkeling die de toekomst van fysiotherapie aanzienlijk kan veranderen, en we zijn blij dat we dit pad samen met jou kunnen bewandelen. We willen je bedanken dat je deel uitmaakt van deze spannende reis, en we kijken ernaar uit om samen te blijven leren, groeien en herstellen.

Tot snel!

Robert

Gerelateerde artikelen