Orofaciale therapie

wat is orofaciale therapie?

Orofaciale therapie (ook wel kaakfysiotherapie genoemd) is een specialisme binnen de musculoskeletale fysiotherapie die zich bezig houdt met klachten van het hoofd hals en aangezicht waaronder ook de kaak en kauwspieren.

Wat doet een orofaciaal therapeut?

Een orofaciaal therapeut behandelt klachten van het hoofd, hals en aangezichtsgebied. U kunt hierbij denken aan kaakklachten, hoofdpijn, duizeligheidsklachten, aangezichtsverlammingen, slikklachten maar ook behandeling na mond/hals kanker of trauma/ operaties aan het gezicht.

Wat kan een orofaciaal therapeut voor mij doen?

Een orofaciaal therapeut kan u helpen door samen met u te kijken naar de problemen en klachten die u ervaart en dan samen met u een behandelplan te maken en uit te voeren. 

Een behandelplan bestaat meestal uit een combinatie van verschillende behandelvormen. Denk bijvoorbeeld aan thuisoefeningen, manuele therapie, dry needling en rek technieken.

Ook hebben wij contact met een gespecialiseerd tandarts gnatholoog, dhr Huddleston-Slater, waar wij indien nodig aanvullende diagnostiek kunnen aanvragen.

Meer weten?

neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. U kunt ons bellen op nummer 050-5718400 of via mail op info@fysiotherapienoorderbad.nl

ook kunt u het contactformulier invullen of gelijk online een afspraak inplannen via onderstaande knoppen

Onze manueel therapeut

Robert Goddard

Fysiotherapeut, Manueel therapeut, Orofaciaal therapeut io, gespecialiseerd in behandeling van hoofdpijn, nekklachten en kaakproblemen.

Bel ons
Route