Weer vrij bewegen

Manuele Therapie maakt je gewrichten en spieren weer soepel en ontspannen.

Manuele therapie
  • Beweeg je weer makkelijk
  • Geniet zonder beperkingen
  • Doe gewoon weer mee

Als bewegen niet vanzelf gaat

Alles gaat moeilijk

Plotseling zijn bepaalde bewegingen niet meer vanzelfsprekend. Ze gaan stroef en doen pijn. Dat beperkt je in je gewone alledaagse leven.

Je kunt niet meedoen

Anderen springen even op de fiets of maken snel een ommetje met de hond. Bij jou lukt “even snel iets doen” op dit moment niet. En daar baal je van.

En komt niet verder

Tijgerbalsem, hittepitten, massages; je hebt alles geprobeerd maar niks helpt. Je wilt weer lekker bewegen. Liever vandaag dan morgen.

Jij verdient het om weer mee te doen!

Wij geloven dat je met meer vrijheid kunt bewegen. Manuele Therapie kan daarbij helpen.

Uitleg over Manuele therapie

Manuele therapie maakt gebruik van handgrepen en begeleide bewegingen om de beweeglijkheid van je gewrichten te verbeteren, en oefeningen om de spieren en pezen rondom je gewrichten te versterken. De behandeling kan ook zenuwklachten en pijn verminderen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die een extra masteropleiding heeft gevolgd na de 4-jarige opleiding fysiotherapie, om zich verder te specialiseren in de behandeling van klachten van je lichaamshouding en bewegingsapparaat.

De manueeltherapeut is dankzij de extra opleiding bevoegd om bepaalde behandelingen te doen die anderen niet mogen, zoals het kraken van gewrichten.

Je manueeltherapeut behandelt je bij pijnklachten en bij beperkingen in het bewegingsapparaat. Die kunnen het gevolg zijn van een verkeerde houding of van een blessure of ongeluk.

Iedere manueeltherapeut heeft een eigen specialisatie. Bijvoorbeeld rug, nek en hoofd of pijn en chronische pijnklachten. Andere fysio’s specialiseren zich in de ondersteuning van (top)sporters of het behandelen van sportblessures.

De behandeling van de manueel therapeut bestaat meestal uit een combinatie van mobilisaties/manipulaties, pijneducatie en oefeningen. Ook ontspanningsoefeningen en dry needling worden soms gebruikt.